Cand e bine sa luam credite rapide?

Comportamentul de consumator pe care ni l-am format ca romani intr-un timp foarte scurt in ultimii 30 de ani ne-a adus in situatia in care facem numeroase imprumuturi bancare pentru a ne satisface nevoi fara de care am putea trai.

Aceste nevoi ne sunt educate si formate de catre marii producatori prin reclame foarte tentante. Lipsa educatiei financiare ne face foarte usor influentabili, fapt pentru care multi dintre noi ne aventuram in a achizitiona cel mai nou model al unui produs pe care deja il detinem intr-o versiune anterioara, care functioneaza perfect, dar care nu mai e la moda pentru a aparut un model mai nou.

Credem ca astfel devenim oameni mai puternici, dar devenim de fapt foarte slabi. Indiferent daca ne permitem sau nu achizitia respectivului obiect, comportamentul compulsiv de a achizitiona lucruri de ultima generatie ne face ”sclavii” unor vanzatori care abia asteapta sa le trecem pragul pentru a le lasa banii nostri. Bani pe care i-am putea folosi mult mai inteligent daca am avea o educatie in domeniul banilor. Mai trist este atunci cand persoanele apeleaza la credite rapide nebancare pentru achizitia respectivelor bunuri.

Uitam ca pacea financiara nu inseamna nici pe departe achizitia de lucruri. Este mult mai important sa invatam sa traim cu sume mai mici decat cele pe care le castigam lunar pentru a putea sa punem bani deoparte intr-un fond de urgenta la care sa apelam de fiecare data cand avem o astfel de nevoie. Banii respectivi pot fi folositi inclusiv pentru a beneficia de numeroase oportunitati care pot sa apara in viata noastra.

Nu este deloc un obicei usor de implementat daca persoana nu a fost obisnuita cu el, dar totul pe lumea asta se invata. Obiceiurile bune se invata mai greu ca cele rele, e adevarat, dar rezultatele pe care le putem obtine prin acest obicei ne pot scuti de multe probleme in viata.

Asta nu inseamna ca a apela la un credit rapid nebancar este intotdeauna o idee proasta. Daca avem deja rezerve financiare si gasim o oportunitate foarte buna pentru care nu avem intraga suma necesara, apeland la credite nebancare putem beneficia intr-un timp foarte scurt (24-48 de ore) de suma care ne lipseste pentru a profita de respectiva oportunitate cu care ne-am intalnit in viata.

Conditia de baza in aceste situatii este sa putem achita suma imprumutata intr-un termen cat mai scurt cu putinta pentru a evita dobanzile mari pe care le au aceste credite rapide. De exemplu, o persoana pasionata de fotografie care isi doreste sa dezvolte o afacere din pasiunea sa si care se intalneste cu oportunitatea de a achizitiona un aparat performant la un pret foarte mic, va putea sa isi acopere intr-un timp foarte scurt imprumutul luat rapid daca va folosi talentul sau in arta fotografiei. Astfel, aparatul luat la un pret foarte mic prin credit rapid va genera profit mai mare decat costul de achizitie plus comisioanele si dobanzile platite pentru respectivul aparat foto.

Aceasta nu e singura situatie cand creditele rapide sunt foarte benefice si cand merita sa apelam la ele. Marile oportunitati nu asteapta aprobarile de la banci pentru un credit, acestea putand sa dureze chiar si o luna. Apeland la o banca pentru un imprumut urgent, avem toate sansele sa pierdem oportunitatea respectiva. Insa trebuie sa ne facem calculele cu mare atentie inainte de a aplica pentru un astfel de credit care are costuri mult mai mari decat un credit bancar.

In concluzie, faptul ca pe piata exista credite rapide nebancare este un mare avantaj pentru persoanele inteligente care doresc sa profite de acele oportunitati care le apar in viata, insa aceleasi credite pot fi foarte periculoase pentru persoanele care nu au o educatie financiara solida. Apelati la acest tip de credit in mod responsabil pentru a beneficia de avantajele pe care el le ofera.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI