Bănci pentru oameni

De la jumătatea anului trecut, Banca Transilvania a demarat o operațiune de instalare în propriile unități a 40 de POS-uri dedicate donațiilor cu cardul pentru Asociația Little People și Fundația Clujul Are Suflet, destinate ajutorării tinerilor și copiilor bolnavi sau care provin din medii dezavantajate social.


Donațiile vor contribui la ajutarea copiilor bolnavi şi la susținerea tinerilor din medii sociale modeste.
Partenerii proiectului sunt Asociația Little People şi fundația Clujul Are Suflet. Prin POS-urile dedicate, poate fi donată suma de 5 lei.
Premieră în România, donațiile contactless – prin intermediul cardului emis de orice bancă sau unul dintre acesoriile de plată din colecția BT Pay (sticker, aplicația cu același nume, ceasul contactless) încurajează solidaritatea şi implicarea socială, donațiile urmând să fie direcționate către copii bolnavi și tineri din medii sociale dezavantajate. POS-urile pentru donații sunt furnizate de Ropeco.


„Prin posibilitatea de a dona contactless cu ajutorul POS-urilor dedicate oferim o alternativă modernă unui obicei tradițional, cel de a face donații. Ca parte a comunității, ne bucurăm să aducem tehnologia inclusiv în proiecte de implicare socială. Am numit aceste POS-uri speciale „cutii cu zâmbete” pentru că acest lucru ne dorim: să ajutăm împreună copiii şi tinerii să aibă o viață mai bună”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania, potrivit unui comunicat remis redacției.


„Banca Transilvania ne-a fost alături încă din primele luni de activitate a asociației. Ne bucurăm că ideea POS-urilor pentru donații s-a transformat în scurt timp în realitate. Little People este prima organizație din România care oferă servicii și acces la tehnologii pentru acțiuni care au impact semnificativ în viața copiilor afectați de cancer”, afirmă Shajjad Rizvi, fondator și președinte al Asociației Little People România, potrivit sursei citate.


Clujul Are Suflet este cel mai mare proiect de implicare socială a Băncii Transilvania, care într-un interval de 11 ani a susținut peste 2.000 de tineri. Aceșta au fost ajutați să îşi cunoască potențialul uman și profesional, să termine studiile, să se (re)califice şi să îşi găsească un loc de muncă.
În 2017, peste 20 de adolescenți ajutați de Clujul Are Suflet au promovat bacalaureatul, jumătate dintre aceştia cu note de peste 8.


Fundația este finanțată de BT, iar prin POS-urile şi cutiile de donații din sediile sale din Cluj-Napoca banca doreşte să implice cât mai multe persoane din comunitatea locală. Asociația Little People ajută copiii şi adolescenții bolnavi de cancer internați în zece secții oncopediatrice din România, dar şi din Republica Moldova. Fundația oferă programe de
sprijin psiho-social, activități de voluntariat, și se implică activ în renovarea şi dotarea unor spitale cu material medical de specialitate. În fiecare an, datorită acestei asociații peste 2.000 de copii şi tineri învață să spună „Nu Mi-e Frică!” unei boli teribile.


În cursul anului 2017, Banca Transilvania a avut o contribuție de 23,11 milioane de lei pentru activități de implicare şi responsabilitate socială.
Despre Clujul Are Suflet
Fundația Clujul Are Suflet şi-a început activitatea în anul 2007 și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani proveniți din familii cu situație socială modestă. Activitățile organizate de Centrul de Zi al Fundației, are drept scop să susțină dezvoltarea lor. Printre acțiunile avute în vedere se numără: asistență socială şi psihologică, psihoterapie, consiliere profesională şi medierea muncii, orientare şcolară şi profesională, consiliere medicală, meditații la anumite materii şcolare, activități de socializare cu alți copii etc.


Despre Little People
Asociația Little People din Cluj Napoca s-a născut din inițiativa fondatorilor Katie și Shajjad Rizvi, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul necesar în această perioadă din viață. Este prima organizație din România în măsură să ofere servicii și acces la tehnologii cu impact semnificativ în viețile copiilor afectați de cancer din România. Fundația este recunoscută și apreciată pentru standardizarea la nivel național a serviciilor de sprijin psihosocial pentru copiii bolnavi de cancer; înființarea unicii rețele naționale de suport pentru supraviețuitorii de cancer, Comunitatea Temerarii; integrarea tehnologiei digitale în spitale în vedere folosirii acesteia pentru procesul de educație, dar și pentru oferirea necesarului suport emoțional.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI